Zijn pinda’s gezond? 1 handje per dag wel!

Zijn pinda's gezond

Pinda’s zijn niet alleen mega gezond, ze zijn ook enorm voedzaam. Het zijn peulvruchten die vol zitten met gezonde, onverzadigde vetzuren die het LDL-cholesterol – hét slechte cholesterol – in je bloed verlagen en daarmee de kans op hart- en vaatziekten verkleinen

Zijn pinda's gezond

Eiwitrijke tussendoortjes

Pinda’s zijn een eiwitrijk tussendoortje en op het gebied van eiwitten (ook wel proteïnen genoemd) wint de pinda het van de noten. Lees ook meer over de voordelen van eiwitrijk eten.

Naast eiwitrijk, zijn pinda’s een uitstekende bron van voedingsvezels en zitten ze vol met antioxidanten en belangrijke vitamines als vitamine E, B3 en B11 en onder andere de mineralen ijzer, fosfor, kalium, calcium en magnesium. Het gezondst zijn ze wanneer je ze eet met het vliesje er nog omheen, dus koop ze vooral old fashioned in zak met de dop er nog omheen. Door ze eerst te moeten pellen, doe je langer met dat handje ‘noten’, eet je er automatisch minder van én je profiteert maximaal van alle gezonde voordelen die de pinda te bieden heeft. Op zoek naar nog meer gezonde tussendoortjes?

Stille dikmaker, word je dik van pinda’s?

Word je dik van pinda?

Oké eerlijk is eerlijk, pinda’s zijn calorierijk, je kan er goed van aankomen als je er veel van eet. Eten met mate dus, gelukkig is een handje pinda’s al genoeg om je honger te stillen en te profiteren van de eerder genoemde health benefits.

Wist je trouwens ook dat het kweken van de pinda minder water vraagt dat andere noten? En daarmee minder belastend is voor het milieu? Dat maakt de pinda ook nog eens een duurzame keuze, win-win voor iedereen.

Recepten met pinda’s

Genoeg, maak bijvoorbeeld deze zelfgemaakte pindakaas met maar 1 ingrediënt: pinda’s. Of maak binnen een 5 minuten deze heerlijke pinda satésaus met basic ingrediënten die iedereen wel in huis heeft. Maar denk ook aan zelfgemaakte eiwitrepen met havermout en je zelfgemaakte pindakaas. De mogelijkheden zijn oneindig.

Plaats een reactie